Plaćanje i reklamacije

Cene svih izloženih artikla na sajtu, su prikazane u dinarima (RSD) bez poštarine.
Plaćanje je isključivo pouzecem – gotovinsko plaćanje. Poručene artikle plaćate gotovinski, kuriru prilikom dostave paketa.

Isporuka van Republike Srbije nije moguća. Isporuka se vrši na željenu/dostavljenu adresu.

Prodavac zadržava pravo na promenu cena u svakom trenutku ali se takođe obavezuje da Vam poručene artikle isporuci po ceni na koju ste kreirali porudžbenicu, osim u slucaju da je prilikom ažuriranja sajta došlo do grube greške (greška u decimalima itd), u tom slucaju prodavac ima pravo poništiti Vašu porudžbenicu i u što kraćem roku Vas i obavestiti o grešci tj otkazivanju porudžbenice.

Najljubaznije Vas molimo da prilikom kreiranja porudžbenice dostavite tačan kontakt  telefon, kako bi isti iskoristio kurir prilikom obaveštenja i dogovora o preuzimanju paketa.

Za porudžbenice čiji iznos prelazi 5.000,00 RSD troškove dostave snosi prodavac, dok za porudžbenice ciji iznos ne prelazi 5.000,00 RSD , troškove dostave snosi kupac.

Reklamacije:

Svi proizvodi odgovaraju specifikaciji navedenoj na sajtu. U slucaju odstupanja od navedene specifikacije ili defekta obavezujemo se da Vam proizvod zamenimo, a sve troškove snosi prodavac. Potrebno je da proizvod vratite u originalnom pakovanju sa računom. Garancija ne važi u slucaju defekta nastalog kao posledica neodgovarajuće upotrebe.

Dostupnost artikala  prikazanih na internet stranici može se razlikovati od stanja zaliha u prodajnom objektu. U slucaju da u trenutku Vaše porudžbenice, željeni artikal nemamo na stanju, obavezujemo se da Vas kontaktiramo i zajedno sa Vama pronađemo najbolje rešenje ili Vam ponudimo alternativni artikal koji niste u moranju prihvatiti.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštecena, najbolje je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla fizički neispravna, kontaktirajte nas na +381656171612 ili na e-mail   office@lylen-cosmetics.com  kako bismo Vam poslali zamenu.

Poštovani kupci:

  1. za prijavu reklamacije, potrebno je da se obratite elektronskim ili telefonskim putem zaposlenom u Internet prodavnici putem email adrese    office@lylen-cosmetics.com  ili pozivom tel broja +381656171612
  2. reklamacija se može izjaviti radi ostvarivanja prava po osnovu nesaobraznosti, garancije, pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka
  3. prilikom izjavljivanja reklamacije potrebno je da priložite račun (kopija računa, slip ili dr dokaz o kupovini robe kod prodavca); ovlašćeno lice prodavca u Internet prodavnici izjašnjava se o podnetom zahtevu – reklamaciji i daje predlog njegovog rešenja
  4. u roku od 8 (osam) dana dobićete pisanim ili elektronskim putem odgovor na reklamciju koji ce sadržati Odluku o reklamaciji. Ukoliko je reklamacija prihvaćena, Odluka će sadržati predlog i rok za rešavanje reklamacije
  5. u slucaju prihvatanja reklamacije, rok za rešavanje reklamacije je 15 (petnaest) dana od dana podnošenja.

OTKAZIVANJE:
Ukoliko želite da otkažete porudžbinu, potrebno je da u roku od 30 minuta nakon poslate porudžbine, a u primljenom e-mailu koji ste dobili da ste uspešno poručili, kliknete na ODGOVORI i pošaljete nam email sa ispisom OTKAZUJEM PORUDŽBENICU. Takode porudžbenicu možete otkazati u naznačenom roku pozivanjem na telefon +381656171612. Na ovaj način ce se Vaša porudžbina poništiti. Ukoliko to ne uradite u naznačenom vremenu, moguće je izvršiti povraćaj robe, ali u tom slucaju Vi plaćate trošak poštarine.